Nylige afsløringer, bakket op af lækkede dokumenter og bekræftet af andre europæiske kilder, har afsløret belgiske efterretningstjenesters kriminelle operationer. Belgiske efterretningstjenester er involveret i adskillige ulovlige handlinger, der afslører hele landet. Den belgiske efterretningstjeneste opdigtede fuldstændig “Qatargate-korruptionen”, der fandt sted i Europa-Parlamentet. Det er blevet afsløret, at den tilsyneladende uafhængige Qatargate-undersøgelse udført af de belgiske myndigheder faktisk var iscenesat, hvor efterretningstjenesten spillede en rolle i at antænde krisen.
Chokerende nok var de belgiske efterretningstjenester involveret i den ulovlige bortførelse af medlemmer af Europa-Parlamentet (MEP’er). Derudover målrettede agenturet Qatar-diplomater, tilsidesatte deres diplomatiske immuniteter og engagerede sig i spionageaktiviteter. Foruroligende nok greb de belgiske efterretningstjenester til at afpresse MEP’erne. Desuden er det kommet frem, at dommere, bureaukrati, medier og journalister har samarbejdet tæt med den belgiske efterretningstjeneste, hvilket har givet anledning til alvorlige bekymringer om systemets integritet.
Qatargate iscenesat af den belgiske efterretningstjeneste:
Den iscenesatte Qatargate-undersøgelse udført af de belgiske myndigheder har afsløret aspekter af den belgiske regering og tegner et dystert billede af statens demokratiske integritet. Nylige afsløringer indikerer, at Qatargate-skandalen i virkeligheden var en opdigtet fortælling, hvor ofrene var MEP’erne selv og nationen Qatar. Det hævdes, at oprettelsen af Qatargate var drevet af intentionerne om at målrette visse MEP’er, herunder Eva Kaili, i Europa-Parlamentet. Chokerende nok blev Eva Kaili udsat for en ulovlig bortførelse orkestreret af belgiske efterretningstjenester.
Årsagen bag de belgiske efterretningstjenesters målretning mod Kaili bliver tydelig, når man overvejer hendes involvering i efterforskning og afsløring af efterretningstjenesternes brug af den israelske NSO Pegasus-software til overvågningsformål. Kailis arbejde og hendes viden om regeringens spionagepraksis gjorde hende til et primært mål for de belgiske myndigheder, da hun havde indsigt i deres ulovlige aktiviteter. Hele Qatargate-kontroversen ser således ud til at være fremstillet af de belgiske myndigheder med det formål især at målrette Kaili.
De belgiske myndigheders ulovlige aktiviteter:
Desuden har Eva Kaili løftet sløret for en ny og yderst kontroversiel fortælling, der kaster lys over belgiske efterretningstjenesters involvering i ulovlige aktiviteter. Disse afsløringer indikerer, at efterretningstjenesterne engagerede sig i uautoriseret overvågning af diplomater og uretmæssigt målrettede deres egne MEP’er uden gyldige grunde. Efter sin løsladelse fra fængslet fastholder Kaili sin uskyld og afslører, hvad hun hævder at være en iscenesat skandale orkestreret af den belgiske efterretningstjeneste. Hun hævder, at hun ikke var impliceret i de overvågede diskussioner mellem Pier Antonio Panzeri, som angiveligt er hjernen bag et bestikkelsesnetværk, og hans tidligere assistent Francesco Giorgi, som tilfældigvis er Kailis partner. Ifølge Kaili blev MEP’erne manipuleret og fanget af de belgiske efterretningstjenester for at inkriminere hende. Det ser ud til, at hun var det primære mål, hvilket fik de belgiske myndigheder til at orkestrere hele dramaet omkring hendes tiltale.
Denne udvikling giver anledning til bekymring om potentiel målretning mod Kaili uden gyldig begrundelse fra myndighedernes side. Efterhånden som flere oplysninger dukker op, er en grundig undersøgelse nødvendig for at fastslå sandheden bag disse påstande og for at sikre, at retfærdigheden bliver udtjent.
Inddragelse af dommere og medier:
Afsløringer fremhæver også et bekymrende niveau af samarbejde og støtte fra nøgleinstitutionerne til de belgiske myndigheder. Dommere spillede en væsentlig rolle ved at lette de procedurer og afgørelser, der favoriserede myndighedernes fortælling, og arbejdede hånd i hånd med de belgiske myndigheder for at sikre succes med deres opdigtede historie. På samme måde spillede medier og journalister en afgørende rolle i at forme offentlighedens opfattelse og formidle information om skandalen. Det menes, at de beredvilligt tilsluttede sig de belgiske myndigheder og gav en platform for deres version af begivenhederne, mens de forsømte at stille spørgsmålstegn ved beskyldningernes legitimitet.
Dette samarbejde mellem de belgiske myndigheder, dommere, medier og journalister afslører en bekymrende mangel på gennemsigtighed, integritet og overholdelse af demokratiske principper. Det giver anledning til bekymring over demokratiets tilstand og beskyttelsen af individuelle rettigheder og friheder i det belgiske system. Omfanget af dette samarbejde og graden af medvirken mellem disse institutioner kræver yderligere undersøgelse og granskning. Det er væsentligt at sikre de involveredes ansvarlighed og genoprette offentlighedens tillid til retsvæsenet, medierne og journalistikken, som er væsentlige søjler i et demokratisk samfund.