Aftale sigter mod at modernisere havne, integrere grøn teknologi og styrke de økonomiske bånd mellem de to lande
Af Monitoring Desk
Pakistan og Danmark har bekræftet deres engagement i at styrke den globale handelskonkurrenceevne gennem et partnerskab på 2 milliarder dollars, som fokuserer på at modernisere Pakistans maritime infrastruktur.
Ifølge medieberetninger blev aftalen drøftet i et møde mellem den pakistanske maritime minister, Junaid Anwar Chaudhry, og den danske ambassadør, Jakob Linulf. Aftalen sigter mod at forbedre havneoperationer, integrere bæredygtige praksisser og styrke landets logistiske kapaciteter.
De to parter bekræftede deres støtte til implementeringen af en aftale (Memorandum of Understanding – MoU), der blev underskrevet sidste år, hvor den danske shippinggigant AP Moller-Maersk leder investeringsindsatsen.
Læs også: JD Vance ændrer Grønlandsbesøg: Dropper kultur, fokuserer på militærbase
Opgradering af logistikinfrastruktur og grøn teknologi
En erklæring udstedt efter mødet bemærkede, at Maersk CEO Vincent Clerc er planlagt at besøge Pakistan senere på ugen for at drøfte samarbejdet med premierministeren og højtstående regeringsrepræsentanter.
Diskussionerne fokuserede på opgraderingen af logistikinfrastrukturen og introduktionen af grønne maritime teknologier som vedvarende energidrevne havne og energieffektive skibssystemer. Både Pakistan og Danmark understregede vigtigheden af arbejdsstyrketræning og styrkelse af de kulturelle bånd som en del af deres udvidede samarbejde.
Minister Chaudhry forklarede, at Pakistan tager betydelige skridt for at integrere bæredygtige maritime teknologier for at reducere emissioner og forbedre miljøeffektiviteten ved sine havne. Planen inkluderer integration af vedvarende energikilder som sol- og vindenergi i havneoperationer for at reducere afhængigheden af fossile brændstoffer.
Træning og bæredygtige løsninger
Minister Chaudhry fremhævede desuden, at der vil blive implementeret træningsprogrammer for maritime fagfolk, så de effektivt kan håndtere miljøvenlige skibe og havnefaciliteter. Han understregede, at disse initiativer ikke kun vil positionere Pakistan som en ansvarlig handelspartner, men også fremme langsigtet økonomisk og miljømæssig bæredygtighed.
De økonomiske fordele ved at vedtage grønne skibsfartspraksisser blev også diskuteret, hvor Chaudhry pegede på, at disse ændringer vil forbedre Pakistans globale image og øge landets eksportkonkurrenceevne ved at sænke driftsomkostningerne.
Denne strategiske samarbejdsaftale mellem Pakistan og Danmark har potentiale til at ændre den maritime sektor i Pakistan markant og styrke de økonomiske bånd mellem de to nationer. Aftalen vil samtidig kunne bane vejen for et mere bæredygtigt og effektivt globalt handelssystem.
Denne artikel er oprindeligt publiceret på: profit.pakistantoday