Med drømmende vokalharmonier og støjende guitarer er Prisma på kort tid blevet et både rost, omtalt og efterspurgt band. En succes der ikke alene bygger på de to søstres musikalske talent men også på deres evne til at leve deres forskelligheder ind i musikken. 3. marts giver duoen koncert til Gaffa-Prisen i Musikhuset Aarhus.
»Hej! Godt det lykkedes,« smiler hun under det brune skarptskårne pandehår. Med reference til de udfordringer det nu engang kan give at mødes online over Zoom.
Få sekunder efter toner hendes søster Frida Møl Kristensen frem på skærmen.
»Hej med jer!« hilser hun.
Sammen danner søskendeparret duoen Prisma, som sidste år for alvor markerede sig på den danske musikscene med deres tostemmige vokal, støjende guitarer og elektroniske soundscapes. Med deres store musikalske personlighed, originalitet og kant har Prisma tryllebundet publikum, anmeldere og branchefolk, som samstemmende har drysset stjerner og superlativer over den karismatiske duo.
»Vores mor sendte os et link til den første anmeldelse af vores seneste EP, “Inside Out”, i Gaffa sidste sommer, hvor vi fik seks stjerner. Det var fuldstændigt overvældende. Især fordi vi slet ikke havde forventet at få nogen som helst feedback,« siger Sirid.
»Jeg tror, vi har haft det lidt som om, at den musik vi hidtil har lavet, syntes folk var fed nok, men de forstod ligesom ikke konceptet. Så vi har nok hele tiden tænk, at vores musik måske var for mærkelig… Derfor var vi meget overraskede over at få den respons. Og meget glade selvfølgelig,« fortæller Frida.
Sirid nikker energisk.
»Den positive feedback vi har fået på vores musik, motiverer os til at lave mere. Ikke for anmeldernes skyld, men fordi vi har lyst. Det er bare sjovere at lave musik, når man kan mærke god energi omkring sig.« Sirid holder en kort pause.
»Men egentlig… Havde vi fået dårlige anmeldelser, havde vi sikkert haft det på samme måde. Så havde vi nok fundet motivationen i, at “Nu skal vi vise dem…!« fortsætter hun så.
»Det er en sjov følelse, når man ligesom får tændt for en knap, og outputtet bliver noget, man ikke havde regnet med. Som ved et knips var vi et band, der pludselig skulle ud at spille helt vildt meget. Så vi har måttet lære undervejs. Men det er fedt!« siger Frida.
All in på musikken
Frida og Sirid fik allerede som børn smag for musikken i barndomshjemmet i Odense.
»Vores far spiller guitar og har et band med nogle venner. Så der har været rigtig meget guitar derhjemme i vores barndom. Bare spørg vores mor!« ler Sirid.
»Og når man har en hel væg fyldt med guitarer derhjemme, så får man på et tidspunkt lyst til at pille en ned og forsøge at spille på den,« fortsætter Frida.
Begge piger har gået på Rudolf Steiner skole i Odense, hvor klassisk musik og sang spiller en stor rolle.
»En dag fik vi lyst til at lege med noget af den korsang, vi havde haft i skolen, og vi oplevede, hvor fedt det var at synge sammen; der skete noget ret magisk. Så da vi var teenagere, tænkte vi, at det kunne være grineren at lave et band. Vi kaldte os Hauhii, lavede en Facebook side og så var vi i gang. Det var tilbage i 2014,« husker Sirid.
Musikken viste sig ikke alene at være grineren, men også et kald for søskendeparret. Så i 2018 besluttede de at flytte sammen i en lejlighed i København for at gå all in på netop den.
»I 2018 tog vi en beslutning om at satse på musikken for real. Så vi rykkede til København og skiftede bandnavn til Prisma. Begge dele gav os ny energi rent mentalt, og det blev ligesom starten på et nyt kapitel,« fortæller Sirid.
Navnet Prisma opstod efter en fælles brainstorm i lejligheden i hovedstaden.
»Vi er begge to ret fascinerede af astrologi, så vi brainstormede over navne på stjerner og planeter. Derfra bevægede vi os over i noget med lys og kom i tanke om de her prismer, man kan hænge i vinduet, hvor de reflekterer lyset i alle regnbuens farver. Vi kunne godt lide idéen om prismet og lyset, der sammen skaber noget tredje. Det er det samme, der sker, når vi lægger vores stemmer sammen. Vi smagte kort på navnet på engelsk, Prism, men blev enige om, at det lød for meget som Prison. Så vi holdt os til det danske ord og udskiftede e’et med et a,« forklarer Sirid.
Vokalen i fokus
Frida og Sirids bløde vokalharmonier inviterer til at entrere et filmisk og drømmende univers, hvor rocket guitar, trommer og elektroniske features tilfører kant. Men at finde en decideret genre-hat, der kan passe på Prismas musik, er ikke let.
»Det er svært at sætte ord på vores musik. Der er ligesom ikke en enkelt genre, der kan definere den…« siger Frida. Begge piger er stille nogle sekunder.
»Den er kendetegnet ved at være energisk…. Og stemningsfuld… Og så er vores vokaler det bærende,« fortsætter Frida så.
»Vores musik er rå og poleret på samme tid. Jeg tror, vi synes, det miks er grineren at lege med,« indskyder Sirid.
Samtlige Prismas numre er skrevet af søskendeparret selv. Med indspark fra deres producer Birk Storm.
»Når vi arbejder på nye numre, starter det typisk med, at vi skriver hver for sig. Når vi har et udkast til en sang, tager vi det med i studiet, hvor vi sammen med vores producer piller det hele fra hinanden og sætter det sammen igen på en ny måde. På den facon er vi tre om at skabe det færdige produkt,« lyder det fra Frida.
Inspirationen til teksterne finder de i oplevelser, stemninger og indtryk i hverdagen.
»Inspirationen til vores numre henter vi meget fra scener i hverdagen, fra bøger vi har læst, og film vi har set. Numrene tager ofte afsæt i episoder fra vores eget liv, men det behøver ikke at være noget, vi har mærket på egen krop,« uddyber Sirid.
Modsat og ens
Med bare små tre års aldersforskel har 24-årige Frida og 21-årige Sirid altid været tætte. Og deres fælles forståelse og passion for musikken har bragt dem endnu tættere. På både godt og ondt.
»Det er både en styrke og en svaghed at arbejde så tæt sammen, som vi gør. Når vores samarbejde fungerer godt, så fungerer det virkelig godt. Og når det ikke gør, ja, så gør det bare overhovedet ikke.« Frida trækker på skuldrene.
»Vi bliver da tit uenige. Det kan ikke undgås, når man er så tætte, som vi er. Der er ikke på samme måde et filter, så vi siger, hvad der falder os ind. Samtidig er det ret nice, at vi kender hinanden så godt. Nogle gange behøver vi bare at se på hinanden, og så ved vi, at vi er enige om, hvad der skal ske. At være så meget sammen som søskende, som vi er, er både givende og drænende. Men begge dele føder en fed energi, som vi lever ind i musikken,« siger Sirid.
Efter at have boet sammen i lejligheden i København i tre år valgte søstrene for nogle måneder siden at flytte hver for sig.
»Vi havde behov for lidt afstand. Vi skulle mere og mere sammen som band – så det var rart ikke at være i hinandens liv hele tiden,« lyder det fra Frida.
»Samtidig havde vi brug for ikke at tage arbejdet med hjem,« tilføjer Sirid.
Når man ser de to søstre stå sammen på scenen med hver sin guitar og en kantet skarptskåren page – Sirids mørk og Fridas blond – minder de umiddelbart meget om hinanden. Men der er også flere punkter hvorpå de to er helt forskellige.
»På nogle punkter er vi fuldstændig ens, nærmest som var vi den samme person. På andre er vi som sort og hvid…« Sirid tøver kort. Så fortsætter hun:
»Ved at læse lidt på stjernetegn, har vi fundet ud af, at vi er hinandens modsætninger. Frida er krebs, og jeg er stenbuk – så det kan ikke blive mere modsat. De forskelligheder forsøger vi at bruge positivt, og de er fede, når de mødes og gavner og komplementerer hinanden.«
Drømmen lever
Prisma har givet koncerter over det meste af landet – også i Aarhus, hvor duoen blandt andet spillede roste koncerter på Grim Fest og Spot Festival sidste år. Desværre spændte corona ben for duoens mini vinter-tour, hvor de blandt andet skulle have givet koncert på det aarhusianske spillested Radar, men nu er rockpigerne stærkt tilbage og et af livenavnene, der skal optræde til Gaffa-Prisen i Musikhuset Aarhus 3. marts..
»Vi glæder os til at spille til Gaffa award showet i Musikhuset. Det bliver fedt igen at mærke samspillet imellem publikum og os. Vi kommer selvfølgelig til at spille vores nye numre, men muligvis også et enkelt af de gamle helt tilbage fra Hauhii tiden, men i nye klæder,« siger Sirid.
Prisma udgav deres første EP “Her” i november 2020. Mindre end et halvt år efter udgav de deres anden EP “Inside Out”, som er nomineret i kategorien ”Årets danske rockudgivelse” til Gaffa-Prisen 2022.
»Vores anden EP kom ret hurtigt efter den første. Vi er meget intuitive og tænker ikke så meget over tingene. Heldigvis har vi et bagland, der bakker op og er med. I øjeblikket arbejder vi på nye numre, men om noget nyt kommer ud, eller det bliver et led i noget, vi skriver og kommer ud med senere, ved vi ikke endnu. Lige nu leger vi bare, så må vi se, hvad vi føler for,« fortæller Sirid.
I årene der er gået, siden Sirid og Frida udgav debutsinglen “Dear Jane” i marts 2020, har drømmen om at kunne leve af musikken kun vokset sig større. En drøm de to søstre håber at kunne udleve sammen.
»Min drøm er at kunne leve af musikken på en bæredygtig måde. Sådan at forstå at vi både kan få det til at løbe rundt økonomisk, men også kan følge med mentalt. Vi vil gerne forfølge drømmen på en måde, som vi synes er rar,« slår Sirid fast.
»Mit håb er, at vi kan få lov til at spille musik så længe som muligt. Sammen! Det kunne være fedt at tage på tour ikke kun i Danmark, men et eller andet eksotisk sted i udlandet og også få de oplevelser sammen,« byder Frida ind.
Sirid og Frida er tavse nogle sekunder. Så udbryder Frida:
»Og nårh ja, så har jeg da haft den her drøm om at stå på Orange Scene på Roskilde, siden jeg var helt lille.«
»Jaaa!« siger Sirid og smiler stort.
Med Prismas himmelfart in mente tyder meget på, at drømmen om Orange Scene er inden for rækkevidde. Og at duoens stop dér ikke bliver et fuldt stop men nærmere et mellemstop. På deres musikalske rejse videre mod stjernerne.